Späť na recepty

Pikantní asijská polévka s rýžovými nudlemi od LaPetit

00:25

Na litr polévky potřebujeme

  • Na pastu si připravte:
  • 4 stroužky česneku
  • 4 cm kousek zázvoru
  • 4 červené čili papričky
  • 2 PL rybí omáčky
  • 2 malé šalotky
  • 2 PL řepkového oleje
  • 2 PL nepražených arašídů
  • Na dokončení polévky:
  • 400 ml kokosového mléka
  • cca 400 ml zeleninového vývaru (případně vodu)
  • zeleninu podle chuti – například cuketu, brokolici atd.
  • ryžové nudle
  • 1 limetku
  1. Suroviny na pastu dejte do malého mixéru a rozmixujte do hladka. Pokud by byla hmota příliš hustá, nebojte přidat ještě trošku rybí omáčky nebo oleje. Jestli se bojíte pikantnosti, vyberte si takové druhy čili papriček, které jsou méně pálivé a vyberte z nich semínka.
  2. Vymixovanou pastu dejte do hrnečku a podle toho, jak máte rádi pikantnost, odeberte 1- 2 PL pasty a chvíli ji orestujte na pánvičce ( přibližně 2- 3 minuty). Je to důležitý krok, který pomůže zvýraznit všechny chutě a vůně. Nakonec pastu zalejte troškou kokosového mléka ( asi 100ml), aby se z pánvičky dostaly všechny chutě a přelejte celou směs do MioMatu. Přidejte zbytek kokosového mléka, vývar ( je chutnější, než voda) a dejte vařit na program “Mash/Soup".
  3. Mezi tím si uvařte rýžové nudle podle návodu a nešetřete s nimi. Nakrájejte si zeleninu. Já jsem měla ještě poslední baby cukety, které se vůbec nemusely vařit. Jestli ale máte rádi zeleninu uvařenou, oblanžírujte ji ve vařící vodě. Rovněž také krevety a nebo kuřecí kousky. V asijské kuchyni se tyto součásti nevaří ve vývaru, tak se to nebojte vyzkoušet.
  4. Po zaznění časového signálu je polévka uvařená a stačí ji jen naservírovat.
  5. Do misky nebo do hlubšího talíře dejte nejdřív nudle, zalejte je polévkou a přidejte zeleninu. Nakonec přidejte trochu limetkové šťávy a ozdobte čili a plátkem limetky.
  6. Dobrou chuť!