Späť na recepty

Jáhlová kaše s kokosem, quinoou & a citrusovým ovocem od LaPetit

00:25

Na litr kaše potřebujeme

  • 1 odměrku jáhel
  • 1 odměrku quinoy
  • 1 odměrku strouhaného kokosu
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 1 konzervu kokosového mléka
  • vodu
  • 1 pomeranč
  • 3 grepy
  • 2 marakuje
  • 4 – 6 PL medu 
  1. Jáhly a quinou propláchněte ve studené vodě a vložte do MioMatu.
  2. Přidejte strouhaný kokos, kokosové mléko, 3 PL medu a semínka z vanilkového lusku.
  3. Dolejte vodou do požadovaného množství a dejte vařit na program Mash/Soup.
  4. Mezi tím, jak se vaří kaše, si připravte ovoce. Citrusové plody oloupejte, nakrájejte na kolečka a zbavte bílých částí.
  5. V pánvičce si ohřejte 2 PL vody a 1 PL medu a kolečka ovoce trochu prohřejte. Nemusí se vůbec vařit, stačí pouze zahřát, hlavně pokud jste je právě vybrali z lednice.
  6. Uvařenou kaši rozdělte do talířů, nazdobte ovocem, přidejte marakuju ( tu jsem se zahřívat neodvážila) a nakonec ještě trošku medu a hned podávejte.
  7. Teplá kaše v zimě krásně zahřeje i zasytí. A co ovoce týče, můžete použít jakékoliv, které najdete doma. Umím si představit například ananas, klasický kokos, nebo mandarinky.
  8. Tak dobrou chuť!